Dr.Info - Hivatalos magyar egészségügyi tudakozó
Egészségügyi Minisztérium
Telefonos tudakozó elérhetősége:
Telefon: 06 40 DRINFO (06 40 374-636)
Hétköznap és hétvégén: 0-24 óráig
 
Gyakori kérdések – válaszok oldalaGyakori kérdések – válaszok oldala
Az oldalon az Ön által kiválasztott, a portál használatát segítő Gyakran Ismételt Kérdést és a hozzá tartozó választ tekintheti meg. Alatta ugyanehhez a rovathoz tartozó további kérdéseket és válaszokat talál.
Rovat neve:Betegség információk

Mit tegyek, ha nem találok egy betegségről információkat?
Ennek oka kétféle lehet. Előfordulhat, hogy Ön valóban olyan ritka vagy határterületi betegséget keres, melyet a portálunkon a betegségi tudásbázist adó 3 szótár és 1 könyv nem tartalmaz. A másik ok a keresés technikájában keresendő. Ilyenkor alternatív segítségként a „Kérdezze munkatársainkat!” szolgáltatás vagy telefonos tudakozónk igénybevételét javasoljuk. Előbbi szolgáltatást a „Kérdezze munkatársainkat” menüpontra kattintva, utóbbit a lap tetején látható elérhetőségen érheti el.
Rovathoz tartozó további kérdések és válaszok:
Egy betegségről szeretnék információt megtudni. Hol találom?
Betegségről információt a „Betegség információk” menüpontra kattintva megnyíló oldalon talál. Itt megadhatja a keresett szót vagy kifejezést, sőt azt is bejelölheti, hogy a rövid magyarázatokkal szolgáló szótárakban vagy a témát bővebben kifejtő könyvben kíván keresni.
Mikor érdemes az egészségügyi szótárakban keresni?
Szótárakban akkor érdemes keresnie, ha egy ismeretlen orvosi fogalom jelentését szeretné tisztázni.
Mikor érdemes a könyvben keresni?
Könyvben akkor érdemes keresnie, ha egy betegséggel kapcsolatban részletes, a hátteret jobban megvilágító, azt összefüggéseiben bemutató leírást, magyarázatot keres. A Dr.Info portálon megtalálható „MSD Orvosi kézikönyv a családban” kitűnik közérthető nyelvezetével, és széles, gyakorlatilag a teljes orvostudományt lefedő tartalmával.
 
Vissza Főoldalra